Tuesday, June 6, 2017

Ayah

Seorang ayah takkan biarkan anaknya di stesen bas di waktu malam sedangkan anaknya perlu tukar 2 buah lagi bas.
.
Betul kakta kata kalau adik2 lain takkan biarkan di situ. Hantar smpai destinasi.
Mama called telling me papa n mama will send acik to kl and ask me to bring her for iv.
.
Apa salahnya hantar naik bas azi fetch her in tbs. Nampak tak azi?
.
Sentap azi ni dah jauh.
Tapi kerana kau ayah.
Aku anak.
Makin tua, makin sensitif.
Raikan jela.
Allah kan ada azi.
.
Tak perlu mengungkit tentang kebaikan diberi.
Susah senang azi jalan kaki, naik bas, turun bas bersama org india dan bangla, pernah kalian risau.
.
Mehnah dan tribulasi itu sebati dalam jiwa azi.
.
Sabar azi.

Monday, January 23, 2017

Day 5 : last day in koh samui

last day ni, kitorang jalan2 lagi. hurmm naik motor berjimba2. esok kan nak balik.

pagi tu kitorang pergi tengok gajah, air terjun, makan2. lupa dah nama tempat.

kitorang pindah hotel ni utk last day.^^
















beli coklat dari orang ukraine menetap di sini.

petang tu sempat lagi azi gi gym dekat hotel plus mandi kolam. sayangnya seluar merah baru beli koyak dengan tujahan air kolam. maluuu gilerrr naik dari kolam. yela matsaleh duk memandang dengan bertudung bagai..haha.
kenangan.
malam jalan lagi.
esoknya dah balik..

Thursday, January 19, 2017

Day 4 : lamai and chameng walkover

semalam nak tanned sebab main pulau, harini gi jalan2 pula. kitorang sewa motor 2 buat dalm 15 baht setiap satu. murah jah. pahtu minyak tula patutnya isi dekat shell tapi ikut dia cakap isila kat situ 100 baht tapi kejap je. pagi ni pergi tengok sunrise. naik motor tu. pepaginya. tapi anjing tu cium paha azi. seluar tu tak samak pun lagi, terus buang la kot.



xde orang pun. anjing dia tu spoil, terus kitorang balik. 


anjing ni ke?






singgah sat before gi lamai viewpoint








aih jodoh, ku seru namamu. ngee

































tq miss bagi masuk free^^
pastu kitorang gi jalan2 lagii. monkey awet la, kg melayu dia macam xbersih je. entahla.







pastu pergi fisherman's village.





















pastu baik milik solat and malamnya round sekitar hotel.